jueves, 24 de febrero de 2022

SecurPolitic manifesta la seua adhesió al manifest "No a la guerra, una altra vegada"



NO A la GUERRA (UNA ALTRA VEGADA)La ciutadania exigeix la resolució pacífica de la guerra a Ucraïna, el respecte als drets humans i el dret de refugi i asil.


Com fa quasi 20 anys, la ciutadania torna a eixir als carrers a cridar “No a la guerra”. Hui -com fa quasi dues dècades a l'Iraq-, ens enfrontem a Europa a un nou conflicte bèl·lic, que posa en perill la vida de milions de persones a Ucraïna, i la pau a tot el món. Una guerra en la qual hi ha potències que acumulen ingents arsenals armamentístics, incloses armes nuclears, i de la responsabilitat de les quals a l'hora d'usar-les cal sospitar.

No hi ha guerres justes o injustes. Totes generen un sofriment intolerable, retallen vides, destrossen famílies, cultius i mitjans de vida de la població. Generen violacions greus dels drets humans, assassinats, tortures i violacions, que pateixen especialment dones i xiquetes. Són la causa que desenes de milers de persones es vegen obligades a fugir de bombardejos i atacs, a la recerca de refugi i acolliment en països segurs.

Des de diferents organitzacions de la societat civil a tot el món -també en la Comunitat Valenciana- portàvem setmanes exigint a Rússia i a l'OTAN que prengueren les mesures necessàries per a reduir la tensió i garantir el diàleg. Hui, aquestes peticions són més necessàries que mai. En aquests moments en els quals regna la mort i la destrucció, exigim:

A les forces en conflicte, que posen fi de manera immediata a les accions militars a Ucraïna, ordenen el replegament de les seues tropes i desmilitaritzen el país. Que respecten el dret internacional humanitari i garantisquen l'activitat de les agències de Nacions Unides i les organitzacions humanitàries que treballen des de fa temps amb la població local.

A Rússia i a l'OTAN, que reprenguen amb urgència la via diplomàtica i el diàleg per a solucionar les seues diferències i arribar a un acord durador que garantisque la pau a Europa, posant el respecte als drets humans i la seguretat de les persones en el centre de qualsevol decisió.

Al Govern espanyol i a la Unió Europea, que no donen suport militar en aquest conflicte, impulsen mesures contundents no violentes que dissuadisquen de la guerra, inclosa la desmilitarització de la regió, i assumisquen un rol actiu en la defensa de la via diplomàtica i en l'acció humanitària.

A la Unió Europea, que posen en marxa immediatament un pla d'acolliment humanitari a les persones que fugen del conflicte a Ucraïna, per a garantir la seua seguretat i l'atenció a les seues necessitats més immediates, en el qual col·laboren tots els Estats membres, inclosa Espanya.

La ciutadania ens manifestem en favor de la pau a Ucraïna, i en els més d'una trentena de conflictes que assolen diferents punts del nostre planeta, especialment en països empobrits.

La guerra mai ha sigut la solució. La guerra és dolor i mort, fracàs i destrucció. Per això cridem, una altra vegada, NO A LA GUERRA!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

NO A LA GUERRA (OTRA VEZ): La ciudadanía exige la resolución pacífica de la guerra en Ucrania, el respeto a los derechos humanos y el derecho de refugio y asilo.


Como hace casi 20 años, la ciudadanía vuelve a salir a las calles a gritar “No a la guerra”. Hoy -como hace casi dos décadas en Irak-, nos enfrentamos en Europa a un nuevo conflicto bélico, que pone en peligro la vida de millones de personas en Ucrania, y la paz en todo el mundo. Una guerra en la que hay potencias que acumulan ingentes arsenales armamentísticos, incluidas armas nucleares, y de cuya responsabilidad a la hora de usarlas cabe sospechar.

No hay guerras justas o injustas. Todas generan un sufrimiento intolerable, cercenan vidas, destrozan familias, cultivos y medios de vida de la población. Generan violaciones graves de los derechos humanos, asesinatos, torturas y violaciones, que sufren especialmente mujeres y niñas. Son la causa de que decenas de miles de personas se vean obligadas a huir de bombardeos y ataques, en busca de refugio y acogida en países seguros.

Desde diferentes organizaciones de la sociedad civil en todo el mundo -también en la Comunitat Valenciana- llevábamos semanas exigiendo a Rusia y a la OTAN que tomaran las medidas necesarias para reducir la tensión y garantizar el diálogo. Hoy, estas peticiones son más necesarias que nunca. En estos momentos en los que reina la muerte y la destrucción, exigimos:

A las fuerzas en conflicto, que pongan fin de forma inmediata a las acciones militares en Ucrania, ordenen el repliegue de sus tropas y desmilitaricen el país. Que respeten el derecho internacional humanitario y garanticen la actividad de las agencias de Naciones Unidas y las organizaciones humanitarias que trabajan desde hace tiempo con la población local.

A Rusia y a la OTAN, que retomen con urgencia la vía diplomática y el diálogo para solucionar sus diferencias y llegar a un acuerdo duradero que garantice la paz en Europa, poniendo el respeto a los derechos humanos y la seguridad de las personas en el centro de cualquier decisión.

Al Gobierno español y a la Unión Europea, que no presten apoyo militar en este conflicto, impulsen medidas contundentes no violentas que disuadan de la guerra, incluida la desmilitarización de la región, y asuman un rol activo en la defensa de la vía diplomática y en la acción humanitaria.

A la Unión Europea, que pongan en marcha inmediatamente un plan de acogida humanitaria a las personas que huyan del conflicto en Ucrania, para garantizar su seguridad y la atención a sus necesidades más inmediatas, en el que colaboren todos los Estados miembros, incluida España.

La ciudadanía nos manifestamos en favor de la paz en Ucrania, y en los más de una treintena de conflictos que asolan diferentes puntos de nuestro planeta, en especial en países empobrecidos.

La guerra nunca ha sido la solución. La guerra es dolor y muerte, fracaso y destrucción. Por eso gritamos, otra vez, ¡NO A LA GUERRA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se pueden hacer comentarios, valoraciones y aportaciones a los textos publicados.
El moderador se reserva el derecho a publicar los mismos.
Se harán llegar en todo caso al autor o autora.